Χλωρέλλα η ευεργετική

Happy-woman1

Η χλωρέλλα είναι μια υπερτροφή (superfood) που έχει να  προσφέρει πολλά σε κάθε σύστημα του σώματος:

 • Νευρικό σύστημα. H χλωρέλλα είναι τροφή για το μυαλό λόγω των ουσιωδών λιπαρών οξέων που περιέχει τα οποία βοηθούν τα κύτταρα του εγκεφάλου να λειτουργούν. Οι βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β7, Β9 και Β12 θρέφουν το νευρικό σύστημα και υποστηρίζουν τα αμινοξέα ώστε να δημιουργήσουν τους νευροδιαβιβαστές που μεταδίδουν σήματα στον εγκέφαλο. Υπάρχει έρευνα η οποία συμπεραίνει ότι η χλωρέλλα βοηθά στην αποβολή των διοξινών και των βαρέων μετάλλων από το σώμα, ουσίες οι οποίες ενδέχεται να είναι επιζήμιες για το νευρικό σύστημα.
 • Κυκλοφορικό σύστημα/ Καρδιαγγειακό σύστημα. Παραδοσιακά η χλωρέλλα θεωρείται ως τονωτικό του αίματος λόγω του βήτα-καροτένιου το οποίο βοηθά να ισχυροποιούνται τα εύθραυστα τριχοειδή αγγεία και της χλωροφύλλης η οποία βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου. Νέες έρευνες πάνω στο μεταβολικό σύνδρομο δείχνουν ότι η χρήση χλωρέλλας συντείνει στην πτώση της χοληστερίνης και ωφελεί το καρδιαγγειακό σύστημα ενισχύοντας τη λειτουργία των αγγείων και βελτιώνοντας την υψηλή πίεση.
 • Πεπτικό σύστημα. Εδώ η χλωρέλλα μπορεί να δράσει ως μία «εντερική σκούπα» αφού καθαρίζει το έντερο προσκολλώντας επάνω της τοξίνες όπως ο υδράργυρος, το αλουμίνιο ή φυτοφάρμακα, εξαλείφοντάς τα ως απόβλητα. Λόγω του CGF τονώνει την ανάπτυξη καλών βακτηρίων. Άνθρωποι αναφέρουν αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων όπως το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου (IBS), ενώ έχει γίνει πολλά υποσχόμενη έρευνα όσον αφορά την αντιμετώπιση της Ελκώδους Κωλίτιδας (Ulcerative Colitis) με τη χρήση χλωρέλλας. Η χλωρέλλα θεωρείται ότι υποστηρίζει το συκώτι βοηθώντας στη διαδικασία αποτοξίνωσης και παρέχοντας στοιχεία ζωτικής σημασίας όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β ώστε να μπορέσει αυτό να εκτελεί τις περίπου 500 λειτουργίες κρίσιμες για τη διατήρηση της ζωής.
 • Ενδοκρινικό σύστημα. Περιέχοντας 60% πρωτεΐνη, η χλωρέλλα θα μπορούσε να σταθεροποιήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα εάν λαμβανόταν με την κατάλληλη δίαιτα. Έρευνες που έρχονται στο φως δείχνουν ότι η χλωρέλλα θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του μεταβολικού συνδρόμου, όπου ενθαρρυντικά αποτελέσματα σημειώθηκαν όσον αφορά τη συνδυασμένη δράση της με την ινσουλίνη.
 • Ανοσοποιητικό σύστημα. Άνθρωποι αναφέρουν ότι η χλωρέλλα τους βοηθά να παραμένουν υγιείς και να νιώθουν λιγότερο ευαίσθητοι στις αρρώστιες ενώ οι επιστήμονες βρίσκουν ότι η χλωρέλλα φαίνεται να προάγει την ανοσοποιητική απόκριση.
 • Καλυπτήριο σύστημα. Μία κοινή αναφορά κατά τη διάρκεια λήψης χλωρέλλας είναι η εμφάνιση πιο υγιών μαλλιών, δέρματος και νυχιών.
 • Μυϊκό σύστημα. Ο CGF παρέχει πρωτεΐνη, η οποία βοηθά στο να χτιστούν και να επισκευαστούν οι μυς. Είναι σημαντική για μετά την άσκηση καθώς κάνει το αίμα πιο αλκαλικό. Μειώνοντας το λακτικό οξύ και παρέχοντας μαγνήσιο που δρα ως μυωχαλαρωτικό. Η χλωρέλλα επίσης έχει αρχίσει να γίνεται ένα χρήσιμο συμπλήρωμα για όσους υποφέρουν από Ινομυαλγία.
 • Σύστημα αναπαραγωγής. Η χλωρέλλα παρέχει μία εξαιρετική βοήθεια στις προσπάθειες τεκνοποίησης ενός ζευγαριού, καθώς περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως φολικό οξύ και έχει αποτοξινωτική δράση. Η χλωρέλλα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αφαίρεση των μετάλλων και των τοξινών από το σώμα τα οποία πιστεύεται ότι είναι μία αιτία στειρότητας για άντρες και γυναίκες. Γυναίκες έχουν επίσης αναφέρει βελτίωση στα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα, η οποία μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η χλωρέλλα αμβλύνει το τοξικό φορτίο στο συκώτι ενόσω αυτό βρίσκεται κάτω από την πρόσθετη πίεση των ορμονών μεταβολισμού.
 • Αναπνευστικό σύστημα. Ο CSF μπορεί να βοηθήσει στο να προαχθεί ο αποτελεσματικός μεταβολισμός του οξυγόνου στα πνευμόνια και στο να παράσχει νουκλεϊκά οξέα για το χτίσιμο και την επισκευή των κυττάρων τα οποία καλύπτουν εσωτερικώς την αναπνευστική χώρα. Επίσης κρατώντας το τοξικό φορτίο χαμηλό στα όργανα εξοβελισμού όπως είναι τα πνευμόνια, τα βοηθάν να μην εργάζονται τόσο σκληρά.
 • Σκελετικό σύστημα. Η χλωρέλλα περιέχει μία εντυπωσιακή ποσότητα ασβεστίου η οποία είναι πολύ σημαντική για την υγεία των οστών. Όταν δεν υπάρχει αρκετό ασβέστιο στη διατροφή, το σώμα χρησιμοποιεί ασβέστιο το οποίο έχει αποθηκευτεί στο κόκκαλα. Τότε, το ασβέστιο πρέπει να αναπληρωθεί επαρκώς από διατροφικές πηγές.
 • Λεμφικό σύστημα. Η καθαρτική δράση που η χλωρέλλα έχει στο λεμφικό σύστημα έγκειται στο να μεταφερθούν τα απόβλητα του μεταβολισμού, στο να γίνει το σύστημα πιο αλκαλικό και δυνητικά στο να μειωθούν οι φλεγμονές και στο να κρατηθούν οι λεμφικοί κόμβοι (nodes) υγιείς. Οι λεμφικοί κόμβοι είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτή η καθαρτική δράση μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να προαχθεί μία λαμπρότερη και καθαρότερη επιδερμίδα.
 • Ουρικό σύστημα. Η χλωροφύλλη μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του συστήματος και να μειώσει το φορτίο στα νεφρά.

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*