Το μυστικό της σωστής διατροφής

hea

Έχουν ειπωθεί ουκ ολίγες θεωρίες για δίαιτες, την κατάλληλη διατροφή, τον εφιάλτη του αυξημένου σωματικού βάρους αλλά και τις ιδιαιτερότητες του μεταβολισμού. Υπάρχει μαγική συνταγή; Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής εξηγούν…

«Η τέλεια διατροφή είναι σαν το γοβάκι της Σταχτοπούτας. Πρέπει να είναι σχεδιασμένη εξειδικευμένα, εξατομικευμένα και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε οργανισμού. Δεν υπάρχει συνταγογραφία στη διατροφή. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του πρόγραμμα διατροφής που του θωρακίζει τη σωματική ευεξία και την ψυχική και πνευματική ισορροπία και αρμονία. Τα κύτταρα μοιάζουν με σπόρους που χρειάζονται ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον για ν’αναπτυχθούν.

Πρόκειται για το «βιολογικό περιβάλλον» το οποίο μόνο όταν είναι σωστό και ισορροπημένο θα αποδώσει καρπούς. Οι ίδιοι κανόνες της φύσης διέπουν τα κύτταρά μας. Σ’ένα χωράφι θα πρέπει αρχικά να αφαιρέσουμε τα αγριόχορτα, να ρίξουμε λίπασμα και νερό για ν’αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Γιατί όχι το ίδιο και στον οργανισμό μας;

Πρώτα θα πρέπει να αφαιρέσουμε τις τοξίνες, να δώσουμε θρεπτικά συστατικά για την επανασύσταση και να αυξήσουμε την παροχή αίματος, ώστε να βελτιωθεί η ανανέωση και η ανάπλαση των κυττάρων. Το «βιολογικό περιβάλλον» διαταράσσεται από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τη καφεΐνη, την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και το στρες, κοινωνικό ή συναισθηματικό.

Η παραδοσιακή Δυτικού τύπου διατροφή, τα καταπιεσμένα συναισθήματα, η κατάθλιψη και πικρία, η υποκινητικότητα (λιγότερο από 20 λεπτά άσκησης την ημέρα) είναι βασικοί παράγοντες επιδείνωσης φλεγμονής και καταστολής των ανοσοκυττάρων, ενώ προστατευτικοί παράγοντες θα πρέπει να είναι η Μεσογειακού τύπου διατροφή, η ινδική και η ασιατική κουζίνα, οι φυσικές τροφές και οι λιγότερο δυνατά βιομηχανικά επεξεργασμένες, ο αυτοέλεγχος, η αποδοχή του εαυτού μας και η γαλήνη, 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα/6 φορές την εβδομάδα και ένα μη τοξικό περιβάλλον.

Η φυσική ιατρική που αρχικά αναπτύχθηκε από τον Ιπποκράτη, στηρίζεται σε φυσικές θεραπείες, όπως η διατροφή, τα βότανα και η άσκηση. Αναζητά την αρχική αιτία μιας νόσου που μπορεί να πηγάζει από φυσικά, ψυχοσυναισθηματικά ή πνευματικά επίπεδα και αντιμετωπίζει συνολικά το άτομο. Μέσα από αυτή τη θεραπευτική οδό, την ίαση δηλαδή της αιτίας, ο οργανισμός με τη βοήθεια της εσωτερικής θεραπευτικής δύναμής του, θεραπεύει τα επιμέρους συμπτώματα και επανέρχεται σε πλήρη εσωτερική ισορροπία.

Ποιοτικός και επαρκής νυκτερινός ύπνος, επαρκής ενυδάτωση, φυσικές τροφές απαλλαγμένες από την προσθήκη σε ζάχαρη, άλευρα, φυτοφάρμακα, ορμόνες, αντιβιοτικά, συντηρητικά, χρώματα και βελτιωτικά της γεύσης, καθημερινή αερόβια φυσική δραστηριότητα και χαμόγελο, έτσι αποκτάται ορμονική ισορροπία, βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής και προσφέρεται ένα κατάλληλο έδαφος για την θωράκιση της υγείας και για τον έλεγχο του σωματικού βάρους».

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*