Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, ισχυρίζονται οι επιστήμονες

happiness

Η ρήση σύμφωνα με την οποία τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, φαίνεται να επιβεβαιώνεται από έρευνα του London School of Economics (LSE). Η έρευνα αυτή εξετάζει πώς διάφορες αλλαγές και γεγονότα επηρεάζουν την ευτυχία των ανθρώπων.

Στην έρευνα του LSE, στην οποία συμμετείχαν 200.000 άνθρωποι από τέσσερις χώρες, φάνηκε ότι η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης κάποιου δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι θα τον κάνει ευτυχισμένο.

Όταν οι συμμετέχοντες στις έρευνες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τις αλλαγές οι οποίες τους κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους, η αφθονία χρημάτων εμφανίστηκε αρκετά χαμηλά στην κατάταξη. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι μπορεί τα χρήματα να μην φέρνουν την ευτυχία, ωστόσο μπορεί να τη φέρει η -απαραίτητη για την εξασφάλιση των προς το ζην- εργασία και η απασχόληση.

Σύμφωνα με την έρευνα, η διατήρηση υγιών σχέσεων είναι ο παράγοντας που φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο την ευτυχία των ανθρώπων. Επίσης, σημαντικοί παράγοντες που συνεισφέρουν στην ευτυχία, είναι η ψυχική και η σωματική υγεία, οι οποίες επιτυγχάνονται μέσω άσκησης, ανάπαυσης και υγιεινής διατροφής.

Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι αυτό που πραγματικά μετράει για να είναι κάποιος πραγματικά ευτυχισμένος, δεν είναι το ποσό των χρημάτων που διαθέτει, αλλά ο τρόπος ζωής του.

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*