Τα δάση των καφέ φυκιών (video στα αγγλικά)

Τα δάση των καφέ φυκιών βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Βορείου Αμερικής. Τα μεγάλα καφέ φύκια ζουν σε δροσερά, σχετικά ρηχά νερά κοντά στην ακτή και αναπτύσσονται σε πυκνές ομαδοποιήσεις όπως τα δάση της στεριάς. Τούτοι οι πύργοι φυκιών παρέχουν τροφή και καταφύγιο σε χιλιάδες ψάρια, ασπόνδυλα και θαλάσσια θηλαστικά.

Τα δάση των καφέ φυκιών προστατεύουν μια ποικιλία φυτών και ζώων μεγαλύτερη από κάθε άλλη κοινότητα του ωκεανού. Πολλοί οργανισμοί χρησιμοποιούν τα παχιά φύλλα ως ένα ασφαλές καταφύγιο για τα μικρά τους από αρπακτικά ή ακόμα και από ισχυρές θύελλες.

Ανάμεσα στα πολλά θηλαστικά και πουλιά που χρησιμοποιούν τα δάση των καφέ φυκιών για λόγους τροφής ή προστασίας είναι φώκιες, θαλάσσιοι ελέφαντες, φάλαινες, θαλάσσιες ενυδρίδες, γλάροι, γλαρόνια, ερωδιοί, κορμοράνοι και πουλιά της ακτής.

Αυτοί οι πυκνοί θόλοι φυκιών γενικά εμφανίζονται σε κρύα, πλούσια σε θρεπτικά νερά. Επειδή εξαρτώνται από το φως για τη φωτοσύνθεσή τους, τα δάση των καφέ φυκιών σχηματίζονται σε ανοιχτά νερά και σπανίως βρίσκονται σε βάθη μεγαλύτερα των 40 μέτρων.

Αναδημοσίευση από oceanservice.noaa.gov

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*